Debatt

Debatt: Kompetensbrist hindrar nyanställningar

Fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag. Men bristen på kompetens har hindrat var tredje småföretagare från att nyanställa de senaste två åren, enligt en färsk undersökning från Visma Spcs. Att stötta småföretagens rekrytering är en investering i Västra Götalands välfärd, skriver Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Näringsliv

Ulricehamn: Inga sugrör av plast i skidbacken

Det blir inga fler plastsugrör i restaurangen vid Ulricehamns ski center i vinter. Branäsgruppen, som äger anläggningen, har beslutat att ta bort alla plastsugrör på alla sina skidanläggningar i Sverige. Istället byter man till sugrör av vass, för att minska sin klimatpåverkan. Sugrören tillverkas av vass som odlas och produceras i Sverige.

Ulricehamn

Ulricehamnarna om Black Friday: ”Är ett skämt”

På fredag är det Black Friday, som infaller dagen efter Thanksgiving i USA och markerar starten för den amerikanska julhandeln. Många butiker erbjuder billigare varor på den här dagen, som sedan några år tillbaka även har uppmärksammats i Sverige. UT gick ut på stan för att fråga vad ulricehamnarna tycker om konceptet.

Näringsliv

Ulricehamnsföretagens skilda åsikter om Black Friday: ”Vi tar aktivt avstånd”

Erbjudanden i dagarna två eller ställningstagande mot Black Friday. Företagen i Ulricehamn har olika strategier för Black Friday.

Ulricehamn

Kajsa Kettil: Låt oss mötas, med eller utan axelvaddar och hårdrocksperuker

Jag hade fel. Lite i alla fall. Jag ska snart återkomma till när, var och varför, men först tänkte jag berätta om en riktigt lyckad fest.