Debatt

Debatt: Nödläge i välfärden

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har utmanat regeringen och dess samarbetspartier om en välfärdssatsning. De uppmanas komma med ett förslag om minst tio miljarder kronor mer till kommuner och regioner.

Debatt

Debatt: Säkerställ att tobakslagen gör rätt nytta

Den nya tobakslagen innehåller två viktiga ambitioner. Dels ska den bidra till att minska andelen rökare och rekryteringen av unga rökare, dels ska den försvåra för oseriösa aktörer som illegalt handlar med tobak. Med införandet av den nya lagen kom även krav på att tillstånd för tobaksförsäljning ska sökas.

Insändare

Insändare: Flera nackdelar med gratis blöjor

Gratis blöjor är inte enbart positivt, varken för barn, föräldrar eller pedagoger i förskolan.

Debatt

Debatt: Fel beslut lägga ner Hjälplinjen

Nationella Hjälplinjen, som erbjöd samtalsstöd för människor i kris, lades ner vid årsskiftet. Funktionen ska istället föras över till regionerna. Det är ett stort svek mot alla med psykisk ohälsa som tidigare kunnat ringa och få hjälp anonymt.

Insändare

Insändare: Därför är gratis blöjor bra

Kommentar till Kajsa Kettils krönika "Välfärden förlorar när blöjorna blir gratis" (UT 11/1).

Insändare

Insändare: Så kan Ulricehamn utvecklas

Angående centrumvisionen och få centrum levande har lilla Tranås lyckats få ut folk från tv-sofforna genom att anordna olika evenemang och aktiviteter. Detta borde Ulricehamns kommun och företagen jobba tillsammans med och kommunerna borde samarbeta och bolla idéer likt innovativa företag gör i Gnosjö, Silicon Valley och nordöstra Italien.

Insändare

Bildinsändaren: Hårdare än häcken

Krav på att man ska klippa häckar i gatukorsningar. Här behöver man nog plåtsaxen.

Debatt

Insändare: Civilsamhället viktig medspelare

Ibland kan det hos vissa låta som om civilsamhället bara är en fritidsaktivitet, ett litet sidospår till det som sker inom den offentliga sfären eller i den individuella. Vi Kristdemokrater menar att civilsamhället är något mycket viktigare.

Debatt

Debatt: Massivt stöd för vindkraft

Hela 84 procent av befolkningen i Västra Götaland vill att vi i Sverige ska fortsätta som i dag eller öka satsningarna på vindkraft. Det framgår av en ny rapport från SOM-institutet vid Göteborgs universitet, som under 2013–2018 samlat in svar från boende i Västra Götaland. Bara två procent vill att Sverige ska avstå från vindkraften.

Insändare

Insändare: Arbetet med visionen för centrum pågår för fullt

Svar på Tom Tillman på insändare i tisdagens UT om centrumhandeln.

Insändare

Insändare: Varför pratet om dubbat och odubbat?

Under massor av år har vi haft en debatt om dubbat eller odubbat. Under de senaste 35 åren har det funnits i den tekniska utvecklingen däck med metallspån inblandat i gummit på odubbade däck. Så vi borde egentligen tala om sommar eller vinterdäck.

Insändare

Insändare: När kommer förslag om centrums framtid?

Över hela landet märks det att butiksnätet får allt svårare att överleva. Mest märks det i centrumdelarna i våra såväl små som stora städer.

Debatt

Debatt: Alla kommuner kan lyckas

Kommuner kan lyckas med arbetsmarknadsintegration av flyktingar – oavsett storlek.