Ulricehamn

Siv Udd blev nästan påkörd – uppfann gåflagga

Siv Udd höll på att bli påkörd av en bil under en av sina promenader. Då gick hon hem och uppfann en gåflagga.

Ulricehamn

Så skyddar du huset från helgens skyfall

”Det finns all anledning för ulricehamnarna att se över riskerna för eventuella vattenskador”.

Ulricehamn

Bo Högborn: Det svänger i lokalpolitiken

På två år har Moderaterna och Centerpartiet – de två största borgerliga partierna – helt ändrat uppfattning i högstadiefrågan. Det kan finnas goda skäl till det, vilka är dock oklart.

Debatt

Debatt: Två lika stora högstadieskolor i Ulricehamn

Ett nytt år och ett nytt decennium har precis startat och vi Moderater ser fram emot ännu ett år av politiskt arbete som utvecklar och driver vår kommun framåt. Även om vi sitter i opposition ser vi stora möjligheter till att vara med och påverka hur kommunen utvecklas och genom att spela med så öppna kort som möjligt kan vi få gehör för våra tankar och idéer.

Huset på Hökerumsvägen 9 i Timmele sålt igen – andra gången på kort tid

Jenny Katarina Andersson, 41 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Hökerumsvägen 9 i Timmele. Försäljningen blev klar i januari 2020 och priset på huset landade på 1 425 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som januari 2019 för 900 000 kronor. Huset har en boyta på 102 kvadratmeter.

Ulricehamn

Vart är vi på väg – jo, till Ulricehamn

I fredags hände det, Ulricehamn var med i tv-programmet På spåret, och det är ingen tvekan om att den populära frågesporten har ett stort genomslag.

Ulricehamn

Från Järnvägstorget till ny hemvist – här står gamla telefonkiosken i dag

Kommunen hade inte plats för den så nu är telefonkiosken på Motormuséet i Timmele. – Vi ska renovera den – när vi hinner, säger Rolf Engberg.

Nya ägare till mindre hus i Timmele – 875 000 kronor blev priset

Försäljningen av fastigheten på adressen Nöre Bengtsgården 107 i Timmele är nu klar. Nya ägare är Anne och Ove Lind, 60 och 62 år, tidigare boende på Nöre Bengtsgården i Timmele och säljare är Stig Svensson och Elly Samuelsson. Huset har en boyta på 58 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i november 2019 och priset blev 875 000 kronor.

Gård i Timmele har fått ny ägare

Robert Donald Engström, 30 år, har tagit över fastigheten på adressen Lena 126 i Timmele från Donald Karl Arvid Engström. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i december 2019. Gården omfattar ett hus med boyta på 210 kvadratmeter, 6 hektar betesmarker, 58 hektar skog och åkermarker på 41 hektar. Även tre ekonomibyggnader på totalt 1 188 kvadratmeter står på fastigheten.

Familj

När Lucian från 1967 hörde av sig: ”Otroligt mycket folk på torget”

Det kom ett brev till redaktionen. Har ni någon information om luciafirandet 1967? Det var Lucian själv som hörde av sig – från Kanada. Vi blev nyfikna och ringde upp för att höra vad hon gör nu och varför hon vill veta mer om luciafirandet för 52 år sedan.

Ulricehamn

Ulricehamns betong köper företag

Ulricehamns betong AB i Timmele köper företaget Örs cementgjuteri i Dalsland.

Ulricehamn

Upplevelsevandring för alla sinnen

Upplevelsevandringen Till Betlehem i Ulricehamns kyrka för kommunens skolelever speglar julens budskap i form av sång, musik, smaker och lukter.